Förspända Plisségardiner

Nordic Light Pollux
Plisségardinen är en väldigt effektiv produkt samtidigt som den har en väldigt snygg design som du kan använda för att inreda ditt rum. Plisségardin är som en persienn fast den baserad på väv som är veckade. Den här modellen är en av våra vanligaste modeller. Den sitter förspänd i sidorna för att sedan regleras via ett handtag.

Manövrering
Den här modellen har ett handtag (eller 2) monterat på underlisten som man tar tag i och flyttar plissén dit man önskar. Skulle Plissén sitta utom räckvidd finns det en så kallad reglagestav som tillbehör.

Dimensioner
Maxbredd: 1,5 meter (1,2 m vid höjd 2 m)
Maxhöjd: 2 meter (1,5 m vid bredd över 1,2 m)

Modeller
Det finns 3 olika modeller utav den förspända varianten. Den finns en variant som heter VS1 och den har en fast överlist och en underlist som regleras med handtag. Sen finns det en som heter VS2 och den har 2 reglerbara lister. Du kan alltså dra nerifrån och upp samt uppifrån och ner. Väldigt praktiskt om man vill skydda blommor men fortfarande se ut över detta, eller som ett insynsskydd till en viss nivå. Den sista modellen är en så kallad Dag/natt plissé, även kallad VS3. Den har 2 olika vävar som du bestämmer. Syftet med den är att du ska kunna mörklägga ett rum vid behov men när det behovet inte finns kunna använda en lite mer skir väv ur design syfte.

Montering
Dessa monteras antingen direkt upp i nischen/taket eller så använder man väggvinklar som finns som tillbehör.
(Vi rekommenderar alltid att någon av våra återförsäljare monterar produkterna för bästa resultat.)

Vävar
Det finns 2 olika typer av vävar, en som kallas Plissé och en som kallas Duette. Plissé är den som funnits längst och finns i flest mönster och färger. Den kan du få med mörkläggande effekt, flamskyddad, reflekterande baksida, mm. Sen finns det en mer modern typ av väv som kallas Duette eller Cellväv. Dessa är mycket effektiva mot kallras samt akustiken. Man skulle lite lätt kunna säga att det är som vanliga plisséer fast de har dubbla lager med väv som då bildar cellutrymmen mellan dessa lager. Vid användning av en sådan väv så försvinner även synen av linorna som löper i väven.

Färger
Plisségardinerna har otroligt mycket vävar att välja mellan. Det finns allt ifrån väldigt transparenta till helt mörkläggande vävar. En väv har som en graffitimålning, eller varför inte ha en bild på ett regnväder?! Duette/cellväv har inte några mönstrade vävar men finns strukturvävar och många andra olika vävar. Besök någon av våra återförsäljare för att ta en titt i kollektionerna och se vilken som passar dig bäst!