Frihängande Plisségardin

Nordic Light Pollux
Plisségardinen är en väldigt effektiv produkt samtidigt som den har en väldigt snygg design som du kan använda för att inreda ditt rum. Plisségardin är som en persienn fast den baserad på väv som är veckade. Den här modellen är en traditionell frihängande variant med linreglering.

Manövrering
Denna modell kan regleras via lina som kommer ut ur överlisten, eller så kan den regleras via kulkedja.

Som många andra produkter går även detta solskydd att motorisera.

Dimensioner
Maxbredd: 2,3 meter (vissa vävar har begränsad bredd)
Maxhöjd: 2,6 meter

Montering
Dessa monteras antingen direkt upp i nischen/taket eller så använder man väggvinklar som finns som tillbehör. Detta är en modell som måste monteras enl. barnsäkerhetslagen som i september 2014 trädde i kraft. Det innebär att när produkten är i fullt utfällt läge för inte linan hänga nedanför 150 cm från golv. När man sen drar upp produkten så skall linan lindas runt den monterade linsamlaren för ett minimera risken att barn kan få tag i den.
(Vi rekommenderar alltid att någon av våra återförsäljare monterar produkterna för bästa resultat.)

Vävar
Det finns 2 olika typer av vävar, en som kallas Plissé och en som kallas Duette. Plissé är den som funnits längst och finns i flest mönster och färger. Den kan du få med mörkläggande effekt, flamskyddad, reflekterande baksida, mm. Sen finns det en mer modern typ av väv som kallas Duette eller Cellväv. Dessa är mycket effektiva mot kallras samt akustiken. Man skulle lite lätt kunna säga att det är som vanliga plisséer fast de har dubbla lager med väv som då bildar cellutrymmen mellan dessa lager. Vid användning av en sådan väv så försvinner även synen av linorna som löper i väven.

Färger
Plisségardinerna har otroligt mycket vävar att välja mellan. Det finns allt ifrån väldigt transparenta till helt mörkläggande vävar. En väv har som en graffitimålning, eller varför inte ha en bild på ett regnväder?! Duette/cellväv har inte några mönstrade vävar men finns strukturvävar och många andra olika vävar. Besök någon av våra återförsäljare för att ta en titt i kollektionerna och se vilken som passar dig bäst!