Förspänd Plissé för Takfönster

Nordic Light Pollux PL11
Plisségardinen är en väldigt effektiv produkt samtidigt som den har en väldigt snygg design som du kan använda för att inreda ditt rum. Plisségardin är som en persienn fast den baserad på väv som är veckade. Just den här modellen är anpassad för takfönster och är väldigt populära i uterum. Den är även kallad Pollux PL11

Manövrering
Den här modellen av plissé kan regleras via ett handtag om du når fönstret för hand, skulle det vara svårt att nå för hand kan man använda en så kallad reglagestav som finns att köpa till. Den allra bästa lösningen för reglage är att göra den motordriven vilket är väldigt praktiskt vare sig den sitter åtkomligt eller inte.

Dimensioner
Maxbredd: 1,5 meter
Maxhöjd: 4 meter (vissa vävar 3 meter)

Montering
Denna modell monteras med hjälp av beslag som sätts i befintliga infästningspunkter eller så beställer man ett mellanstag som man monterar mellan 2 takstolar. Du kan också montera denna på vägg med hjälp av väggvinklar som då monteras uppe och nere. Det man måste tänka på vid montage där det är mycket glas (speciellt på inglasade uterum) är att när plisségardinen är helt igendragen så måste det finnas en springa som låter den varma luften komma ur facket mellan glaset och plissén (Förklaring finns på bild på denna sida).
(Vi rekommenderar alltid att någon av våra återförsäljare monterar produkterna för bästa resultat.)

Vävar
Det finns 2 olika typer av vävar, en som kallas Plissé och en som kallas Duette. Plissé är den som funnits längst och finns i flest mönster och färger. Den kan du få med mörkläggande effekt, flamskyddad, reflekterande baksida, mm. Sen finns det en mer modern typ av väv som kallas Duette eller Cellväv. Dessa är mycket effektiva mot kallras samt akustiken. Man skulle lite lätt kunna säga att det är som vanliga plisséer fast de har dubbla lager med väv som då bildar cellutrymmen mellan dessa lager. Vid användning av en sådan väv så försvinner även synen av linorna som löper i väven.

Färger
Plisségardinerna har otroligt mycket vävar att välja mellan. Det finns allt ifrån väldigt transparenta till helt mörkläggande vävar. En väv har som en graffitimålning, eller varför inte ha en bild på ett regnväder?! Duette/cellväv har inte några mönstrade vävar men finns strukturvävar och många andra olika vävar. Besök någon av våra återförsäljare för att ta en titt i kollektionerna och se vilken som passar dig bäst!